Önbizalom növelés

Hogyan készíts selfie-t, amiért megvadulnak a pasik?

Galambos Á. István
Galambos Á. István
2021.11.30 09:46
Hogyan készíts selfie-t, amiért megvadulnak a pasik?

Legyél Te a selfie királynő. Nyilván nem okozok meglepetést, ha azt mondom, a Facebookra vagy Instagramra feltöltött modellfotók többsége nem mindig magától a modelltől lesznek extrák, hanem a megfelelő póz megtalálásától. És persze némi képi utómunkától. Ebben a cikkben összefoglalom, hogyan lehetsz Te a selfie királynő, vagyis hogyan készíts magadról olyan szelfit, amiért megvadulnak a pasik. 

#1. Figyelj oda a háttérre selfie készítés előtt

Nem az a kulcs, hogy csak és kizárólag vízesésnél, varázslatos erdőben, netán gyönyörű tisztással a hátad mögött fotózkodj, de azért ne feledkezz meg a körülötted lévőkről. 

Például, ha a szobádban készíted a selfie-t, akkor ügyelj rá, hogy ne szennyes ruhák, bevetetlen ágy legyen a háttér. 

Persze jogosan tennéd fel a kérdést, ugyan melyik pasi foglalkozik a rendetlenséggel, ha egy bombanőt lát a képen, azonban én mégis azt tanácsolom, ügyelj rá. 

#2. A fénybeállítások kulcsfontosságúak

Egy másik oldalamon, a Hogyan készítsek tutorial weblapon alkalmam nyílt egy profi fotós szakértelmét kikérni a szelfikészítés kapcsán. Ő ezt mondta a fényekről. 

A fény a legfontosabb eleme a fotózásnak. Amennyiben lehetséges, használjuk ki a természetes fényforrást, a Napot. Ügyeljünk, hogy selfie készítéskor szemben álljunk vele, a napsugarak gyönyörűen megvilágítják arcunkat. Mellőzzük a vaku használatát, az csak ront a kép minőségén. Kerüljük az olyan pozíciókat, ahol hátulról is beszűrődik némi fény. Amennyiben lámpa segítségével világítjuk meg az arcot, ugyanezeket a szempontokat vegyük figyelembe. A különbség, hogy a Nap lágyabb fénnyel deríti meg orcánkat. Az árnyék segíti a térbeli dimenziók kirajzolódását. Hangulatot kölcsönöz a képnek, megmutatja a részleteket.

#3. Add meg a módját! Készíts több változatot!

Hangolódj rá, hogy szuperszexi akarsz lenni a fotón. Kerüld a mesterkéltséget. Valóban add önmagad, de lélekben készülj fel arra, hogy szelfit lősz magadról. 

Készíts több változatot, hogy kiválaszthasd a Neked tetszőt. De kidolgozhatsz másfajta stratégiát is. A leggázabb képeket száműzöd, de a legalább közepesen vállalhatóakat megtartod, és azokat is közszemlére bocsátod. 

Így könnyen kiderülhet, hogy az, amelyiket rossznak gondoltál, azzal igazi rajongótábort építesz ki.

#4. Mire figyelj pózoláskor?

Soha ne szemből készítsünk selfie-t! Kicsit oldalra fordítva fejünket sokkal jobb hatást kell. Eltűnik a toka, az arc keskenyebb lesz optikailag. Biztosan mindenki emlékszik, az iskolai tablókon is kissé jobbra vagy balra fordítva testünket álltunk kamera elé. A mennyiben felülről szeretnénk fotózni magunkat, érdemes selfie botot használni. Ezáltal akár teljes alakos képet is produkálhatunk. Az alulról készített selfie-k sohasem előnyösek. Ha félénkek vagyunk, esetleg nincs önbizalmunk, mert nem vagyunk elégedettek az alakunkkal, akkor is nyugodtan fotózhatjuk magunkat felülről. Ez a póz vékonyít és elsősorban az arcot emeli ki.

 

#5. A legszexisebb selfie pózok

 

Hadd mondjak egy egyszerű példát. Tegyük fel, hogy strandolsz, és épp a parton napozol.

Hason fekszel. A melleid így összenyomódnak, következésképp nagyobbnak látszanak.

Selfie póz 1.: Ha szemből készítesz szelfit magadról, akkor úgy irányítsd a telefont, hogy a képen vagy csak az arcod és a dekoltázsod legyen fókuszban. 

Selfie póz 2.: Ugyancsak szemből lövöd a selfie-t, azonban kicsit oldalról fényképezed magad, így a kép végigvezeti a férfiszemet a testeden, mert látszódik a fotón a derekad, a feneked, és a combod is. 

Selfie póz 3.: Ha csúcs megoldást szeretnél, emeld fel a lábad fotózáskor. A női boka, talp látványa nem csak a lábfetisisztáknak jön be.  

Selfie póz 4.: Ugyancsak remek póz, és nem csak a strandon alkalmazható, ha háton fekve hasad behúzva magasba emeled a telefont, kissé oldalra fordítod a fejed, és a testedet is láttatva készíted el a szelfit. 

Ezt a strandon egészen nyugodtan elvállalatod akkor is, ha nem vagy épp nádszál. 

És, ha már pasivélemény, azt mondom, sőt.

Ha alapvetően vékony vagy, szerintem nem kell teljesen behúznod a hasad selfie készítés közben, egyszerűen azért, mert akkor a bordáid kerülnek hangsúlyba, ami nem feltétlenül kedvező. 

Ha pedig molettebb az alkatod, akkor ugyan behúzhatod a hasad a szelfi közben, viszont vedd figyelembe, hogy így is úgy is kisebbnek látszódik majd a pocid, és nagyon sok pasi imádja, hogyha "van mit fogni" egy nőn, még ha csak a szemükkel is tehetik azt meg. 

#6. Mosoly. Mosoly. Mosoly.

Lehet persze többféle hangulatod, de sanszos, hogy nem búval bélelt állapotodban fogsz szelfit készíteni.

Szóval semmi más ne lebegjen a szemed előtt, csak az, hogy úgy mosolyogj a képkészítés közben, mintha épp hawaii kiruccanásra készülnél vagy épp nyertél volna a lottón. 

 

Ha pedig a csábítás a cél, akkor a telefonod kamerájában vagy életed szerelmét vagy Tom Hardy-t, netán Colin Farrel-t, szóval olyasvalakit láss, akiért azonnal leolvadna rólad a bugyi. 

Pontosabban. Aki le tudná azt olvasztani rólad egyetlen szavával. Na jó, legyen egy körmondat, mégse add már meg neki olyan könnyen magad:).

#7. Használj selfie botot vagy állványt

 

Akár a selfie bot, akár az állvány mellett döntesz, nem lőhetsz mellé. Hatalmas segítséget nyújt ugyanis. Egyrészt meghosszabbítod vele a kezed, így könnyebben tudod a saját legelőnyösebb részeidet megmutatni. 

Például, ha a feneked a nyerő, akkor sokkal nehezebb értelmes pózt felvenned, (mert nyilván szeretnéd, hogy az arcod is látszódjon) ha csak a karod hosszát használhatod, és még egyensúlyozhatsz is, nehogy kiessen a mobil a kezedből.

Plusz még meg is kell nyomnod a gombot a telefonon a fotózáshoz. (Tudom, feltalálták az időzítőt, de akkor is kényelmesebb szerintem.) 

Arról nem beszélve, hogy stabilan tudod tartani a telefont a selfie bot segítségével.

Ez különösen akkor jöhet jól, ha nem az Y, C vagy ki tudja melyik generációhoz tartozol. Vagyis digitális bevándorlónak számítasz. Ahogy egyébként én is. 

#8. Nem csak a 20 éveseké a világ

A szelifkészítésben sem. Lehet, hogy többet kell ügyködnöd egy-egy sminken, mielőtt elkészítenéd a fotót. Lehet, hogy nagyobb benned a bizonytalanság. Azonban a fentebb felsorolt selfie pózokat alkalmazva egészen nyugodtan bevállalhatod. 

Nyilván ne tegyél olyat, amivel "megaláznád" magad. De ha képes vagy az egyéniségednek megfelelően viselkedni a selfie közben, akkor éppúgy imádni fogják a pasik a fotóidat, mint egy húszévesét. 

Kezeld helyén az önbizalmad. Ez a kulcs. Ha képben vagy magaddal, se nem húzod le magad, se nem emeled fel irreálisan, akkor két lábbal állva a földön csodálatos nő maradhatsz évtiezedeken át. Akiért bármely pasi összetenné a két kezét. 

#9. Szerkeszd meg a képet

Miután elkészítetted a selfie-t, ne legyél rest mókolni kicsit rajta. Nem Photoshop-bajnokságra gondolok, de egy szép szűrőt rátehetsz. Ha Instagramra töltöd föl, ott jó pár szűrő, illetve effekt a rendelkezésedre áll. 

Engem például a Valencia elnevezésű szűrő fogott meg a leginkább az Instán. Hozzáteszem, maga a városnév is tetszik, és a focicsapatának is drukkolok, szóval emiatt ragadta meg a figyelmem. Azonban ad valóban egy sejtelmesnek mondható árnyalatot a képnek. 

A képszerkesztéshez hozzátartozik, hogy a környezetből is kivághatsz az utómunka során. 

Persze nem kell órákat ezzel eltöltened, tényleg nem versenyre készülsz vele, de mondjuk a fent említett háttér mizériákat kigolyózhatod vele, vagy kitörölhetsz embereket, akiket nem akarnál feltölteni a közösségi média oldaladra. 

Ezt egyébként személyiségi jogi szempontból is érdemes figyelembe venni függetlenül attól, hogy ez még nem lesz jogsértés természetesen, hogy valaki véletlenül szerepel a te szelfiden. 

+1 tanács

A selfie készítés nem egyszerű. Habár úgy tűnik, másokat mintha selfie bottal a kezükben húztak volna ki az anyaméhből, ennek ellenére korántsem utánozhatatlanok. 

Merj minél többet megmutatni a nőiességedből. Ez a kulcs, ha szexi akarsz lenni a fotón. Add át magad az érzésnek, és élvezd, amit csinálsz. Élvezd a szelfizést. És hidd el, minden más jön automatikusan. 

 

Ha érdekel a téma, és te is szívesen készítenél jó szelfiket, hadd ajánljam figyelmedbe ezt a selfie botot